Ford V Ferrari Film Anmeldelse

Anmeldelse: ´Ford V Ferrari´ En av Racings mest utholdende historier

30. November 2019 av Mayhan Rostamkhel

Ford v Ferrari Film Anmeldelse

Hvis du liker biler, vil du elske Ford v Ferrari. Hvis du liker Bromances, vil du elske Ford v Ferrari. Det er faktisk forfriskende å se en “fyr-film” som ikke er en superheltfilm eller nådeløst voldelig. Denne filmen tjener knapt PG13.

Et av årets toppkonkurrenter kjørte inn i kinoen med full gass denne helgen, da Disney-Foxs Ford v Ferrari scoret topplasseringen på kino kontoret og en sjelden perfekt karakter fra publikum.

Christian Bale og Matt Damon stjerner i Fox’s “Ford v Ferrari”
KILDE: 20TH CENTURY FOX

Ford med en sannsynlig $ 30 + million innenlandsbue tjente Ford v Ferrari også en bemerkelsesverdig A + karakter fra publikum via Cinemascore. Det betyr at åpningsestimatene veldig godt kan klatre høyere i dag og inn på søndag, ettersom jungeltelegrafen gir høyere oppmøte. Det signaliserer også en høy finalemultiplikator, med filmen som sannsynligvis vil toppe 100 millioner dollar innenlands gjennom høytiden, med Thanksgiving rett rundt hjørnet.

Konkurransen beviste ingen kamp for den superladde racingfilmen i helgen, da Charlie’s Angeles og The Good Liar ikke klarte å holde tritt med Ford v Ferrari. Begge filmene vil avslutte sine nordamerikanske debuter med mindre enn en tredjedel av Ford v Ferrari.

Christian Bale er hovedrollen i Fox’s “Ford v Ferrari”
KILDE: 20TH CENTURY FOX

Ford v Ferrari fikk overveldende positiv kritisk mottakelse, med en score på 92% på Rotten Tomatoes, noe som ikke bare reflekterer universell anbefaling, men også en fantastisk anerkjennelse. Når publikum og kritikere alle elsker en film så mye, og den åpnes øverst på billettkartene, er det når positive anmeldelser betyr noe mest, kombinert med publikumsanbefalinger for å bli “alle sier at det er flott” må-se-visning.

Regissør James Mangolds teamet opp med Oscar-vinnerne Matt Damon og Christian Bale som genererer rikelig med prisbelønningssesongen, og ser ut til å være en shoo-in for noen fungerende nominasjoner, en manus nominasjon, en regissør nominasjon, og nikker for film og både film og lydredigering. Åh, og selvfølgelig beste bildet . Jo mer snakk det er om Ford v Ferraris utmerkelsespotensial, desto mer vil filmen høste fordeler ved billettkontoret.

Matt Damon er hovedrollen i Fox’s “Ford v Ferrari”
KILDE: 20TH CENTURY FOX

Men med eller uten eventuelle pris nominasjoner eller seire, har Ford v Ferrari allerede vunnet publikum, og det er deres jungeltelegrafen som vil holde denne filmens tank full til målstreken. Så er Ford v Ferrari virkelig så bra som publikum og kritikere sier at det er? Ja, det er det absolutt.

Du trenger ikke å elske Ford for å heie på Ford v Ferrari. Du trenger ikke engang å like racing eller biler for å bli begeistret av Ford v Ferrari. Filmer som denne, tar godt taket i hjertet ditt i deres første øyeblikk og slipper aldri.

Den karakterdrevne historien er full av fantastisk konflikt, intern og ekstern kamp og forløsning. Bilene representerer ambisjon, fantasi, mot og ren viljestyrke på en bane full av hindringer og motstandere som prøver å krasje håp og skjebner til de som tør å drømme stort. Filmen handler om å slippe unna oss selv, overskride våre jordiske begrensninger og sette pris på små øyeblikk av barmhjertighet og nåde som avslører seg, ettersom livene våre skynder seg så fort at det er nesten umulig å ta tak i noe håndgripelig veldig lenge.

Rollelisten er alle på toppen av spillet sitt, og det er grunnen til at jeg mistenker at både Damon og Bale vil motta Oscar-nominasjoner, om enn sannsynligvis i forskjellige kategorier til tross for at de virkelig er medledere. Spesielt Bale forvandler seg til Ken Miles så perfekt at du glemmer det er Christian Bale og føler at du ser på skjulte kameramaterialer av Miles. Han er sannsynligvis den største utfordreren til Joaquin Phoenix sin frontløperprestasjon i Joker. Men ikke sov på Damons karismatiske sving som Carroll Shelby, hans kjemi med Bale og hans “tomgang på 5000 rpm” arbeidsmoral som tjener som drivstoff som holder historien i gang når alle andre virker som deres bristepunkt.

Resten av rollebesetningen er full av standouts. Noah Jupe kan være en mørk hestekandidat for å støtte skuespiller, og få en delikat balanse mellom ivrig idolisering av sin far og evig redd faren hans vil dø foran ham. Caitriona Balfe balanserer på samme måte fryktelig varierende grad av kjærlig støtte og stress over utsiktene til at mannen hennes kan dø i flammer hver dag, i en rolle med mer dybde og innvirkning enn vanlig for den “pliktoppfyllede ektefelle” -rollen som er så vanlig i filmer av denne typen.

Josh Lucas smiler og gliser ofte til en fantastisk scene-stjelingstatus som Leo Beebe, og Tracy Letts utmerkede ytelse da Henry Ford II er like deler uventet sympatisk og iøynefallende arrogant.

Ford v Ferrari er nok et skinnende eksempel som motbeviser den evigvarende myten om at Hollywood ikke lager voksne dramaer – og store, på det – lenger. Det er filmproduksjon i en stor serie for en dramatisk virkelighetssuksess-drama. Det er en flott vinnerkombinasjon som bør appellere til omtrent alle på best mulig måte.

SE OGSÅ: ‘Joker´ oppfølger bekreftet etter stor-suksess av originalfilm

Leave a Reply

Your email address will not be published.