Silke og Aroma intervjuer: Team Me

19.Juni 2022 av Silke og Aroma

Med et raskt google-søk, bugner det over av beundrende superlativer for bandet Team Me.

Bandet var i utgangspunktet et soloprosjekt for Marius Drogsås Hagen, og ble kåret til ukas urørt for låten «Fool» i november 2008. Da han ble plukket ut som en av de ti finalister for NRK P3’s Urørtfinale i 2010, satte han sammen et band som gjorde sin konsertdebut i Trondheim 22. januar 2010. Bandet ble etter det spillelistet med finalelåten «Fool».
Foto: Apparatet
Team Me (aka Babbe og ungan, aka Fragglene) består i dag av sju medlemmer; Babbe, Hagen, Skari, Greppis, Laila, Olsen og Bannani. Opp gjennom årene, siden Urørtfinalen i 2010, har det i tillegg vært mange andre folk innom Team Me, i forskjellig grad. I anledning slipp av ny plate og turné gir bandet oss her en liste med sju andre «Team Me medlemmer» du kanskje ikke visste om.
I regi av årets OverOslo festival har vi fått intervjue stjerneskuddet av et band før deres opptreden.
Hvordan har forventingene vært rundt den første festivalsommeren etter koronapandemien?
– Marius: Vi startet med vår første festivalkonsert i går (17. juni) og da merket vi at det er en litt annerledes stemning fra publikum og fra oss. 
Det virker til at det er store forventninger fra begge sider og publikum synes det er veldig gøy at det endelig skjer noe. 
For meg så er klubbkonsertene knallhard jobbing, mens festivalene er gulroten hvor man får alt linet opp.
Det er dødsfet og en slags “pay off” for all jobbingen man gjør gjennom året. 

Hvilken Team Me sang forbinder dere mest med sommeren? 
– Marius: Det må nok bli låter fra den første plata vår, To The Treetops. Sanger som “With My Hands Covering Both Of My Eyes I am Too Scared To 
Have a Look At You Now” og “Show me” er låter jeg virkelig forbinder med festival, allsang og god stemning. 
– Uno: Jeg vil si vi har best minner fra disse festivalkonserten hvor vi har et litt annet oppsett og valg av sanger.
– Marius: Men vi kommer også til å spille noen av de nye låtene for det er litt viktig for oss å kommunisere hva slags band man er. For om vi bare spiller disse låtene som publikum kjenner til så er det ikke helt representativt for bandet. Vi er jo et album band. Dette med å lage et bra album har alltid vært jævlig viktig for oss. Det har ikke vært naturlig å lage mange singler eller gå elektronisk. 
– Uno: Det vi har merket nå etter å ha kommet med tre album er hvilke sanger skal man velge inn på setlisten. 

– Marius tilføyer: Ja det er et jævla stort luksusproblem altså.  

Deres nye album “Something In The Making” ble mottatt med kjempegod kritikk, hvordan opplevde dere det ettersom det var 8 år siden forrige album?
– Marius: Det snakket vi faktisk om i bilen i stad. For min del var jeg utrolig spent på hvordan det skulle bli tatt imot. Også litt på grunn av hva slags album det ble. Plutselig tok skiva en slags retning av seg selv for plata kunne fort blitt kortere og enklere, men så ble det heller en litt mer drømmende sak. Så jeg gikk litt rundt og trippa før de første anmeldelsene. Da de gode anmeldelsene  begynte å tikke inn så kjente jeg på at det betyr masse å få en slags bekreftelse. 
Spesielt etter det har gått så mange år og det er lagt inn mye tid og følelser, så det var en stor opptur.
Hva var inspirasjonskilden til det nye albumet?
– Marius: Rent tematisk ble jo dette en plate hvor man skulle prøve å finne sin egen vei og reparere seg selv litt. Det har på en måte endret seg en del, men man går så mange runder og hver eneste låt-ide er laget tre forskjellige demoer av. Så man må teste ut litt og kjenne litt på magefølelsen. For den plata er på en måte veldig sprikende, du har noen deler som er veldig rock, mens andre er indie-pop 2010, elektronisk så vi har jo mye forskjellig. På en måte så henger det sammen likevel. Så veien ble litt til etter hvert, men det er bare å bli med på det. 
Føler dere på et press om å tilfredstille fansen med  å lage musikk som kan minne om det gamle?
– Marius: Nei egentlig ikke altså, det har vært ganske knallhardt fra vår side. Selv om vi har hatt en del låter som har vært fengende og kommersielle så har det aldri vært sånn at man har satt seg ned for å skrive en “hit”. Vi produserer alt selv og har fått hundre prosent kunstnerisk frihet. 
På spørsmål om hva deres forventninger er før de skal på scenen svarer de kort og konsist:
– Fokuset er bare å ha det gøy og gi publikum alt av energi som vi skylder dem.
SE OGSÅ: Kadetten festivalen tilbake etter koronastengt år

Leave a Reply

Your email address will not be published.