Festivaler 2024

Silke og Aroma sin festivalguide for 2024

05.Juni 2024 av Silke og Aroma
Festivalsesongen står for døren, og det betyr deilige matopplevelser og forfriskende drikke mens favorittmusikken runger fra høyttalerne. Om du er usikker på hvilke artister du skal se i år, har vi satt sammen en guide til de heteste festivalene du må få med deg. Fra strandfest til fjellrock – her er høydepunktene fra sommeren 2024.
Stavernfestivalen og seks andre festivaler du absolutt ikke vil gå glipp av!
Palmesus
Palmesus

Palmesus er kjent som Skandinavias største strandfest, og tiltrekker seg over 60 000 feststemte deltakere til Kristiansand. I år finner festivalen sted 5. juli, med en imponerende rekke av artister. For første gang i Norge opptrer det sør-afrikanske stjerneskuddet Tyla, og den populære rapperen Gunna vil også stå på scenen. Andre internasjonale stjerner inkluderer Bebe Rexha og The Chainsmokers, mens norske favoritter som Sondre Justad og Gabrielle også vil være til stede. Med en så bred line-up er det ingen tvil om at Palmesus blir en av sommerens store høydepunkter.
Slottsfjell

Slottsfjellfestivalen i Tønsberg byr på en spektakulær blanding av internasjonale og skandinaviske artister. I år får festivalen besøk av den Grammy-vinnende artisten Doja Cat, som endelig kommer til Norge etter pandemiens avlysning i 2020. Hun får selskap av svenske Zara Larsson, Kaizers Orchestra, og Norges egen AURORA. Slottsfjell er kjent for sin unike beliggenhet og fantastiske atmosfære, noe som gjør den til en uforglemmelig opplevelse.
Queens Of The Stone Age
Øyafestivalen

Øyafestivalen i Oslo er en av Norges mest populære festivaler, og arrangeres som vanlig i Tøyenparken i august. Festivalen har noe for enhver smak, med artister som Queens of the Stone Age, Pulp og PJ Harvey på plakaten. Blant norske navn finner vi Gabrielle, Astrid S og Cezinando.

Spesielt spennende er også André 3000 fra Outkast, som vil fremføre sitt nye fløytealbum. Øyafestivalen lover en variert og spennende musikalsk opplevelse.


Andre 3000 alias Andre Benjamin 
Stavernfestivalen

Stavernfestivalen 2024 har en variert line-up som dekker alle musikksjangre. Festivalen får besøk av superstjernen Ed Sheeran, som ikke har opptrådt i Norge på ti år. Han får selskap av Burna Boy, DJ Snake, Sam Smith og Trippie Redd. Norske artister som Undergrunn vil også være til stede, noe som gjør festivalen til en perfekt blanding av internasjonale og lokale talenter.
Ed Sheeran (Edward Christopher Sheeran)
Tons of Rock

Denne legendariske rock- og metal-festivalen går av stabelen på Ekebergsletta i Oslo, og lover å levere enda en spektakulær opplevelse for musikkelskere fra nær og fjern.

Tons of Rock er kjent for å tiltrekke seg noen av de største navnene innen rock og metal, og 2024-utgaven skuffer ikke. I år kan festivaldeltakere glede seg til å se ikoniske band som Iron Maiden, Metallica og Rammstein. Disse gigantene i rockens verden vil sørge for å få publikum til å gå amok med sine energiske og eksplosive opptredener. Men det stopper ikke der – festivalen har også booket spennende artister som Ghost, Slipknot, og norske favoritter som Kvelertak og Satyricon.
Tons of Rock
Idyll

Idyllfestivalen i Fredrikstad har etablert seg som en av de mest populære sommerfestivalene. Jessheim-artisten Emma Steinbakken er en av årets hovedattraksjoner, og hun har allerede gjort seg bemerket med en konsert på Oslo Spektrum. I tillegg til Steinbakken, vil Kygo og Astrid S også stå på scenen. Idyll tilbyr en perfekt blanding av kjente og kjære artister, og lover en uforglemmelig musikkopplevelse.
Emma Steinbakken
Den unge popstjernen Emma Steinbakken er på vei til å ta hele Norge med storm denne sommeren. Den talentfulle artisten fra Jessheim vil være å se på flere festivalscener rundt om i landet, inkludert Idyll i Fredrikstad.

Som 20-åring har Emma allerede oppnådd bemerkelsesverdige milepæler. Hun har satt rekorder ved å være den yngste norske kvinnelige artisten som har holdt en egen konsert på Oslo Spektrum, en arena med kapasitet på over 11 000 mennesker. I tillegg er hun nominert til årets gjennombrudd på Spellemann-utdelingen, som finner sted i april.

Idyll-festivalen kan i år skryte av en eksepsjonell artistline-up, med store navn som Kygo og Astrid S som trekkplastere.
Uansett hvilken musikksmak du har, finnes det en festival for deg i Norge denne sommeren.
Fra store internasjonale stjerner til lokale favoritter, er festivalsommeren 2024 spekket med høydepunkter. Gjør deg klar for en sommer fylt med musikk, dans og gode minner!


SE OGSÅ: 18 Artister klare for Slottsfjellfestivalen 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published.