Eddie Van Halen er død

Gitarlegenden Eddie Van Halen er død

6. Oktober 2020 av Silke og aroma

Eddie Van Halen, hans innovative og eksplosive gitarspill holdt hardrockbandet som bar familienavnet sitt sementert til toppen av albumlistene i to tiår, døde Tirsdag morgen etter en lang kamp mot kreft. Han var 65 år gammel.

Van Hallen´s sønn Wolf kunngjorde nyheten. “Han var den beste faren jeg noensinne kunne be om. Hvert øyeblikk jeg har delt med ham på og utenfor scenen, var en gave. Hjertet mitt er knust, og jeg tror ikke jeg noen gang vil komme meg helt etter dette tapet, “tweetet Wolf Van Halen.

Født i Nederland og oppvokst i Pasadena, California, grunnla han Van Halen med sin eldre bror, trommeslager Alex; søsknene fikk selskap av vokalist David Lee Roth og bassist Michael Anthony i den første innspillingen av gruppen, som eksploderte etter stjernekonkurranser på West Hollywood-klubber som Gazzarri’s og Starwood.

Van Halen er blant de 20 beste mest solgte artistene gjennom tidene, og bandet ble innlemmet i +Rock and Roll Hall of Fame´ i 2007. Rolling Stone magazine satte Eddie Van Halen på nummer 8 på listen over de 100 største gitaristene. .

David Lee Roth og Eddie Van Halen i 1983. 

Eddie Van Halen var noe av en musikalsk motsetning. Han var en autodidakt som kunne spille nesten hvilket som helst instrument, men han kunne ikke lese musikk. Han var en klassisk trent pianist som også laget noen av de mest karakteristiske gitarriffene i rockhistorien. Han var en nederlandsk innvandrer som ble ansett som en av de største amerikanske gitaristene i sin generasjon.

I 2019 dukket det nyheter om at Van Halen ble behandlet for halskreft. Året etter sa Mr. Roth til Rolling Stone: “Jeg tror bandet er ferdig.”

I tillegg til sønnen og broren, etterlot Mr. Van Halen sin kone, Janie (Liszewski) Van Halen, som han giftet seg med i 2009.

SE OGSÅ: Kanye West tvitrer bilder av hans plate-kontrakt: «Jeg trenger alle advokater i verden til å se på disse»

Leave a Reply

Your email address will not be published.