Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

– Før jul i fjor ble det kjent at det danske suksesskonseptet Arket kommer til Norge. Nå er lanseringsdatoen klar.

– Chanel viste sin nyeste kolleksjon under moteuka i Paris’ siste dag tirsdag. Kolleksjonen var også Karl Lagerfelds siste for det franske motehuset. Designeren døde tidligere i år, 85 år gammel.

– I en ny podcast-serie fra Chanel kan du høre et av de aller siste intervjuene med Karl Lagerfeld. Det er Monocle-redaktør Tyler Brûlé som intervjuer Lagerfeld på Mercer Hotel i New York i desember i fjor bare timer før Chanels Métiers d’Art-visning.

– Diesel søker konkursbeskyttelse under den såkalte Chapter 11 i USA. Årsaken skal være sviktende salg, en feilslått turnaround og dyr leie samt flere tilfeller av bedrageri og tyveri.

– Den norske Fjong-gründeren er kåret til Årets kvinnelige gründer av Innovasjon Norge. Vinneren ble annonsert på Kvinnedagen 8. mars.

– Vogue Hong Kong får kritikk etter å ha latt Gigi Hadid pryde coveret på det som er den første utgaven av motemagasinet noensinne. Hadid er ikke spesielt populær i Kina etter at hun ble anklaget for rasisme i 2017.

– Forbes’ årlige liste over verden rikeste ble sluppet tidligere denne uka. På en fjerdeplass er LVMH-sjef Bernard Arnault med familie. På lista er også motenavn som Zara-grunnlegger Amancio Ortega og Loreal-arving Francoise Bettencourt som er verdens rikeste kvinne.

– Kylie Jenner er verdens yngste selvskapte dollar-milliardær. 21-åringen slår med det Facebook-sjef Mark Zuckerbergs tidligere rekord. Han ble dollarmilliardær i en alder av 23 år.

– Calvin Klein slutter med kolleksjoner for å satse på jeans og undertøy. Nyheten kommer etter en lang periode med stadig dårligere tall og sviktende salg for det amerikanske motehuset som valgte å ikke fornye kontrakten med kreativ leder Raf Simons før jul i fjor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.