female_artists_removed_from_album_covers

Iransk musikkstrømmenettsted fjerner alle kvinnelige sangere fra albumomslagene

17. Oktober 2019 av Alexina Klev

Lana Del Rey, Billie Eilish og Taylor Swift er noen av artistene som er berørt av sensuren.

female_artists_removed_from_album_covers
a_rdirivera/Twitter AFADlSBORN/Twitter

Popikoner blir fjernet fra sine egne singler og albumomslag i Iran, ganske enkelt fordi de er kvinner. Nå reagerer stansene deres på de sensurerte albumene på sosiale medier.

Twitter-kontoen Pop Crave, som retter ut alle de siste popkulturnyttene for Twitter-verset, påfølgende sensurer i nå en viral tweet. Innlegget inneholder noen av de mest gjenkjennelige albumene, så gjenkjennelige, faktisk, når det er lett å skille slike album til og med en viktig manglende komponent: de kvinnelige kunstnerne som vanligvis er borte på frontene av dem.

De sensurerte omslagene har nå en flytende rosa cowgirlhatt på forsiden av Joanne, en tom seng der Billie Eilish vanligvis ligger på forsiden av When We All Fall Asleep, Where Do We Go ?, og en eneste hvit mann på forsiden av Lana Del Rey’s Norman Fucking Rockwell! (Morsom faktum: Det er faktisk hertug Nicholson, som er barnebarnet til Jack Nicholson.)

Minst en iransk streamingtjeneste for musikk, Melovaz, fjerner de kvinnelige artistene fra coverene sine, kan bladet Daily Dot bekrefte.

Noen fans reagerer på en ganske uventet måte: med humor. En kalte det “morsomste jeg så i dag”, og andre kunne ikke komme over Lady Gagas flytende cowgirlhatt.

Til og med Iggy Azalea, som er en av artistene som er berørt av sensuren, twitret om det. “Vitsene på dem fører til at jeg la en vaginahenvisning i hver sang, så se hvem virkelig vant,” skrev Azalea.

Men alle vitser til side, kvinners rettigheter er sterkt begrenset i Iran, og det er ulovlig for kvinner å bli sett avdekket offentlig – derav de sensurerte albumomslagene. Kvinner har ikke engang lov til å delta på sportsbegivenheter. I september snek Sahar Khodayari, også kjent som “blue girl,” inn på et stadion for å se hennes favorittfotballklubb spille. Etter å ha blitt tatt ble hun dømt til seks måneders fengsel, og i protest satte hun seg i brann. Khodayari døde grunnet skadene sine en uke senere 9. september.

SE OGSÅ: Kourtney Kardashian hevder at hun ble frastjålet 5.200 dollar av en kvinne som var «alene» med barna sine

Leave a Reply

Your email address will not be published.