Da Death Row-innsatt Rodney Reed fikk vite at han ikke måtte dø denne uken, var Kim Kardashian i rommet sammen med ham.

Henrettelse utsatt for andre gang etter stort kjendispress

18. November 2019 av Alexina Klev

Da Death Row-innsatt Rodney Reed fikk vite at han ikke måtte dø denne uken, var Kim Kardashian i rommet sammen med ham.

51-åringen skulle opprinnelig henrettes til onsdag for overgrepet, voldtekten og kvelningen av en 19 år gammel kvinne, Stacey Stiles. Advokater med Innocence-prosjektet har sagt at det er bevis som frikjenner ham. Fredag anbefalte Texas Board of Pardons and Paroles at guvernøren innvilget Reed en 120-dagers utsettelse, slik at en ny rettssak kan vurdere saken hans igjen, og statens domstol for straffemyndigheter senere formelt stoppet henrettelsen.

Reeds sak hentet støtte fra en rekke lovgivere og kjendiser som Kim, som studerer for å bli advokat, og hun hadde de siste ukene tweetet hennes støtte til ham. Fredag skrev hun på Instagram at hun møtte ham personlig den dagen og var til stede da han fikk nyheten om hans utsettelse.

“Det var følelsesmessig,” sa Kim på NBCs Today-show, i et utdrag fra et intervju med medverten Jenna Bush Hager, utgitt på søndag. “Det var ekstremt emosjonelt, og han sa:” Pris Jesus.

Hele intervjuet blir sendt på TODAY mandag.

“Ord kan ikke beskrive lettelsen og håpet som feide over rommet i det øyeblikket,” hadde Kim sagt på Instagram. “Det håpet hadde bygget seg de siste ukene rundt Rodneys sak.”

“Vi har sett demokrater og republikanere komme sammen,” sa hun. “Vi har sett grasrotsaktivister og lovgivere knytte armene sammen. Vi har hørt mennesker over hele kloden snakke opp. Og alt på grunn av en dyp tro på at enhver mann eller kvinne som er anklaget for en forbrytelse – særlig en straffbar med døden – fortjener sjansen til å ha alle tilgjengelige bevis vurdert. “

I juni pendlet president Donald Trump livstidsstraffen til 63 år gamle Alice Johnson, som ble fengslet for anklager om sammensvergelse og hvitvasking av penger etter 1997, etter at Kim personlig lobbet for henne og diskuterte saken sin med den amerikanske lederen. De to kvinnene møttes senere personlig etter at Johnson ble løslatt fra fengsel på prøveløslatelse.

De ble gjenforent i oktober og gjorde en felles opptreden i Googles hovedkvarter i Mountain View, California for å snakke om reformering av masseinnhold.

SE OGSÅ: Dwayne Johnson deler første titt på ‘Black Adam’ og utgivelsesdato

Leave a Reply

Your email address will not be published.