Fem storfilmer vi gleder oss til

Powerpop, kultfilmer og storslåtte kostymedramaer.

Det er ingen tvil om at filmåret 2019 blir uforglemmelig, og det mangler ikke på kostymedramaene i år heller. Blant høydepunktene finner vi Natalie Portman som powerpop-artist og en Elton John-musikal.

Dette er filmene vi gleder oss mest til i år: 

«Vox Lux»

Vox Lux

Bare tanken på Natalie Portman og Jude Law sammen i en film som betegnes som musikal bør gi frysninger – av det gode slaget.

«Vox Lux» er historien om to tenåringssøstre som overlever en grusom hendelse, og som ender opp med å bli verdenskjente på grunn av en sang de skriver og fremfører om episoden. Vi møter den ene søsteren igjen i voksen alder, hvor det kan virke som at hun har latt berømmelsen gå til hodet på henne.

Funfact: Norske Mona Fastvold har vært med på å skrive historien. Kommer 1. mars.

«Mary Queen of Scots»

Mary Queen of Scots

De fleste har hørt historien om hvordan Dronning Elisabeth 1. av Storbritannia regjerte i en tid dominert av menn. Men denne historien tar for seg hvordan vennskapet hennes med kusinen, Maria 1. av Skottland utviklet seg til hat og blodbad.

Gled deg til å se Margot Robbie og Saoirse Ronan sammen på lerretet. For ikke å snakke om kostymene. Kommer 29. mars.

«Rocketman»

Rocketman

Fra ett kostymedrama til et annet. «Rocketman» forteller den fascinerende historien om en av verdens største musikere, Elton John. Den musikkspekkede filmen tar på lik linje med vinterens «Bohemian Rhapsody» om Queens Freddie Mercury, for seg 70-tallets glamrock og homofile ikoner.

Og med tanke på den britiske stjernepianistens eksentriske stil, forventes en real dose glamour, sprø solbriller og elleville kostymer. Kommer 24. mai.

«Once Upon a Time in Hollywood»

Once Upon a Time in Hollywood

En film med blant annet Brad Pitt og Leonardo DiCaprio i hovedrollene, regissert av kultregissør Quentin Tarantino. Det lukter storfilm. «Once Upon a Time in Hollywood» høres kanskje ut som et eventyr, men dette er langt ifra en solskinnshistorie.

Filmen er delvis basert på en sann historie, hvor Margot Robbie spiller den høygravide modellen og skuespilleren Sharon Tate, som ble brutalt drept av Charles Manson sine tilhengere i 1969. Kommer 23. august.

«Downton Abbey»

Downton Abbey

Den som trodde at 2018 var det virkelig store kostymedrama-året, kan tro om igjen. Det kan nemlig virke som at dette er året hvor kostymefilmene kommer som perler på en snor.

Dagen da siste episode av «Downton Abbey» rullet over tv-skjermene var en trist dag for mange. Gleden var dermed stor da nyheten om at en film er i gang slapp i fjor sommer. Med siste episode satt til 1927, blir det spennende å se hvor man befinner seg når filmen har premiere. Kommer 13. september

Hovedbilde: «Once Upon a Time in Hollywood» via The Independent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.