Filmanmeldelse av Aksel

Anmeldelse: Etter et år med utsettelser kommer nå endelig Aksel filmen

13.Oktober 2021 av Silke og aroma

«Kinofilmen Aksel forteller historien om en av Norges største idrettsprofiler gjennom tidene, Aksel Lund SvindalFilmen skildrer dramatiske hendelser i utforløypene, opp- og nedturer i livet utenfor bakken og kampen mot en kropp som sliter med å tåle belastningene. Aksel gir et unikt innblikk i en eventyrlig og spektakulær idrettskarriere, i en karakterdrevet film om sam- hold, viljestyrke og frykt »

Regissører og manusforfatter

Regissørene Even Sigstad og Filip Christensen lager filmen sammen – begge regisserer, Christensen produserer og Sigstad har skrevet manus. De har begge bakgrunn som skikjørere, og har laget en rekke skifilmer sammen siden 2004 – i sitt eget produksjonsselskap Field Productions. I 2013 gjorde duoen seg bemerket med kinodokumentaren Supervention 1, og oppfølgeren, Supervention 2, kom på kino i 2016. Sigstad og Christensen har begge jobbet i tillegg med foto og klipp, og Sigstad ble nominert til Amanda for beste klipp på Supervention 2.

På manussiden har de denne gang samarbeidet med Christopher Grøndahl, som er forfatter og dramatiker, og har skrevet manus til flere filmer, blant annet Nokas og Børning.

Etter et år med utsettelser kommer nå endelig Aksel-filmen

Etter et år med utsettelser kommer Aksel-filmen på kinoer over hele Norge. Fra og med 15.oktober kan du se Aksel-filmen på kino nær deg, men før det drar Aksel Lund Svindal, Even Sigstad og Filip Christensen på turné.

Rørende og gripende dokumentarfilm om Aksel Lund Svindal

I filmen “Aksel” fokuseres det mest på Svindals avgjørelser som alpinist, og hvordan han kom seg tilbake etter den stygge og plutselige skaden han pådro seg i Østerrike i 2017 under Super-G i Kitzbühel.
Gjennom hele filmen kan vi høre også bl.a høre fantastisk musikk som er skapt for de visuelle gullkornene som blir vist på skjermen av komponistene Fay Wildhagen og Kristoffer Lo

Filmteamet har allerede bygget et lojalt og entusiastisk kjernepublikum i sine forrige kinodokumentarer Supervention 1 og 2. De har lenge hatt unik tilgang til Aksel Lund Svindal, og har fulgt ham tett siden 2015. Filmen retter seg mot et stort og ungt publikum i skimiljøer verden over, men vil også invitere inn et bredere publikum som lar seg inspirere av en sterk karakter som våger å konfrontere både sin egen frykt, og seg selv. Teamet har selv bakgrunn fra proff skikjøring, og vil med filmen om Aksel også visuelt ta oss med inn i skisporten med dynamikk og nærvær, så her har flere generasjoner mye å glede seg til.

Se traileren til filmen om Aksel Lund Svindal

https://youtube.com/watch?v=QxA2zVhM2CU%3Fcontrols%3D0%26start%3D44

SE OGSÅ: ´Zappa´Film- Anmeldelse: En rockestjerne uten like

Leave a Reply

Your email address will not be published.