Vi anmeldte den nye Indiana Jones filmen

Anmeldelse: “Indiana Jones and The Dial Of Destiny” Eventyret lever videre

29.Juni 2023 av Silke og Aroma
Indiana Jones and the Lost Legacy er en actionfylt eventyrfilm som tar publikum med på en ny og spennende reise sammen med den ikoniske arkeologen Indiana Jones. Denne gangen er det ingen ringere enn Harrison Ford som igjen inntar rollen som den fryktløse og karismatiske helten, og han skuffer ikke.
Filmen tar oss med til eksotiske steder rundt om i verden, og vi blir kastet inn i et fartsfylt eventyr fylt med farlige feller, skjulte skatter og nervepirrende actionsekvenser. Handlingen er godt balansert, og man blir kontinuerlig holdt på kanten av stolen mens man følger Indiana Jones’ jakt på det legendariske “Lost Legacy”.
Harrison Ford defends de-aging in new 'Indiana Jones' movie
Det er ingen tvil om at denne filmen er tro mot den originale Indiana Jones-serien. Steven Spielberg gjør en utmerket jobb med å fange essensen av den klassiske eventyrstemningen, samtidig som han legger til nye og overraskende elementer. Han balanserer det kjente og kjære med det friske og nyskapende på en imponerende måte.
Skuespillerprestasjonene er også bemerkelsesverdige. Harrison Ford gir oss en fantastisk oppvisning som Indiana Jones, og han beviser at han fortsatt har den samme energien og sjarmen som gjorde karakteren så ikonisk. Det er også verdt å nevne den talentfulle støttebesetningen som gir liv til en rekke fargerike figurer som Indiana Jones møter på sin reise.
Selv om filmen introduserer noen nye figurer, kunne noen seere føle at deres involvering og plassering i historien ikke var like solid som Indiana Jones selv. Noen av karakterene kunne ha fått mer utvikling og bakgrunnsinformasjon for å skape en dypere forbindelse med publikum

Indiana Jones and the Lost Legacy har mange elementer som vi elsker fra tidligere filmer i franchisen, kan noen seere ha ønsket seg mer originalitet og overraskelser i plottet. Det kan virke som om noen av elementene og vendingene er litt forutsigbare for de som er kjent med Indiana Jones-serien.
Indiana Jones' box-office destiny? A lukewarm $60 million debut in North  America | The Seattle Times
Visuelt sett er filmen en fryd for øyet. Spektakulære filmsett, imponerende spesialeffekter og fantastisk kamerabevegelse skaper en oppslukende opplevelse som tar oss med på en reise gjennom tid og rom. Lyddesignet og musikken bidrar også til å forsterke spenningen og intensiteten i filmen.

Regissør James Mangold tar over stafettpinnen
leverer en filmopplevelse som både hedrer den originale seriens arv og introduserer friske ideer. Han balanserer elegant mellom actionfylte sekvenser og karakterutvikling, og skaper en dynamisk fortelling som engasjerer og overrasker publikum

Grunnen til at Indiana Jones and the Lost Legacy får terningkast 4 er dens evne til å fange essensen av den elskede Indiana Jones-serien samtidig som den utforsker nye territorier. Den balanserer perfekt mellom action, eventyr, humor og emosjonell dybde, og den holder publikum engasjert og underholdt fra begynnelse til slutt. Med sin solide regi, imponerer filmen.
Du kan kjøpe billetter til Indiana Jones and the Dial of Destiny her

Se traileren til filmen her:

Leave a Reply

Your email address will not be published.